Familjerådgivning

Vi är en familjerådgivning med bred kompetens för att möta de frågor ni har i er relation. Många problem syns inte alltid från början och därför arbetar vi också med de frågor som kan uppstå inför att flytta tillsammans eller då man är i begrepp att bilda familj med barn. Det behöver inte handla om en svår problematik, utan att kunna gå igenom de frågor man har med en professionell utomstående.

OC Learning är vana att arbeta med parfrågor oavsett könskonstellation. Vi möter familjer med eller utan barn – vilka också innefattar styvfamiljer och familjer med adoptivbarn. Vi är också verksamma inom områden där det finns riskbruk och missbruk, våldsproblematik, kulturkrockar, neuropsykologiska frågor, unga vuxna, familjeförändringar, livskriser och traumatiska upplevelser.

Vid sorgeproblematik arbetar vi med de existentiella frågor som kan ge konsekvenser exempelvis när en familjemedlem drabbats av sjukdom, gått bort eller om man har förlorat sitt barn.

Samtalen sker i huvudsak med båda parterna. Andra konstellationer kan självklart vara nödvändiga för att komma vidare. Individuellt, med barnen, barnet själv och så vidare. Första samtalet sker alltid tillsammans i och med att i det sammanhanget finns det upplevda problemet.

Vi tar emot privatsökande samt att vi har avtal med Danderyd och Nacka kommun. Villkoren för samtalen är olika i de olika kommunerna. Det som är lika är att minst en person i relationen är skriven i kommunen och att samtalstiden är 90 minuter per samtal. Närmare information om villkoren för besök finns på din kommuns hemsida under familjerådgivning.

Vi arbetar självklart under tystnadsplikt. Ingen dokumentation sparas.
Mottagningen ligger i Årstadal med goda kommunikationsmöjligheter.

Arbeta på OC!

Söker du ett givande,
trivsamt och stimulerande
arbete. Kontakta oss
med ditt CV.


Läs mer här

Kontakta oss

Tel. 08-649 59 00
Tel. 08-649 59 90

E-post: info@oc.se


Hitta till oss

Kontakta oss